Documentaire Clipper Stad Amsterdam

Vanuit onze Stichting WeConnect hebben we een documentaire gemaakt over de Clipper Stad Amsterdam. Dit is een zeilschip dat vanuit Amsterdam vaart richting het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

Inhoud
De documentaire gaat over de historische en economische banden tussen het Koninkrijk (Nederland en de zes eilanden) en de Verenigde Staten èn Cuba. De Clipper vormt de symbolische verbinding. Met aandacht voor water als element dat bindt maar ook scheidt binnen het Koninkrijk. Nederland met haar geschiedenis als zeevarende natie door de eeuwen heen. De hernieuwde handelsrelaties met Cuba, waar een Nederlandse minister van Onderwijs met haar ambtsgenoten uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten te gast is bij de Koninkrijksambassade in Havana.

Student Romain de Jong interviewt hospitalitymanager Remco Labohm

Studenten
Studenten van Curaçao, Aruba en Sint Maarten doen mee aan de documentaire: als interviewer, filmer of danser boven en onder water. WeConnect kiest er bewust voor om Caribische studenten te betrekken; het is een Koninkrijksverhaal en talentontwikkeling vormt een belangrijk onderdeel.

Vertoning
De documentaire duurt ongeveer 30 minuten, is Engels en Nederlands gesproken en wordt in het Engels en Spaans ondertiteld. Op 26 en 27 april (Koningsdag) was de Clipper in Miami waar het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk een feestelijke bijeenkomst organiseerde aan boord van de Clipper. We werken aan vertoningen in Nederland.

Deze productie is  financieel mogelijk gemaakt door het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk in Miami, de Nederlandse Ambassade in Cuba en het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.