Korte films

Samen met cameraman Mike Ho-Sam-Sooi maak ik korte films over wisselende thema’s. Zoals: zakendoen tussen Nederland en de Caribisch-Nederlandse eilanden.

We stellen de vraag: waarom is het voor een Nederlandse zakenman/vrouw interessant om te ondernemen op de eilanden? Waarom is Curaçao een aantrekkelijke hub om zaken te doen in Zuid-Amerika? Die vragen worden beantwoord door Nederlandse zakenmensen die al ervaring hebben met zakendoen op de eilanden.

Maar ook over homoseksualiteit bij Marokkanen en Caribische Nederlanders. Deze film heeft veel hits:

Of deze die een indruk geeft van de workshops filmen die we gaven op middelbare scholen op Curaçao (april 2013):

Langere documentaires
Documentaire over de veranderingen binnen het Koninkrijk. Drie premiers (NL, Antillen, Aruba) geinterviewd voor televisie. In opdracht van de Wereldomroep. Over hoe de drie premiers zich voorbereid hebben op 10 oktober. De datum dat de Antillen ophielden te bestaan.

Wat vindt Balkenende van de wens van de Antillen om zelfstandiger te worden? Is Curaçao klaar om op eigen benen te staan? De Arubaanse premier Mike Eman ziet Aruba als voorbeeld van een land dat al langer de eigen boontjes dopt. Hoe kijkt hij naar Curaçao en Sint Maarten die dezelfde status als Aruba krijgen?

De documentaire heet ’10/10/10, einde of nieuw begin?’. Uitgezonden door BVN (wereldwijd) en door de Curaçaose en Arubaanse televisie.