KIT-publishers

Kit publishers De uitgeverij van het Koninklijk Instituut voor de Tropen.
Prettige en trouwe opdrachtgever die boeken over Suriname en de Nederlandse Antillen onder de aandacht brengt.
Erica in ’t Leven van KIT-publishers was blij met onze samenwerking (2009/2010):

“Tanja bereidt zich inhoudelijk steeds goed voor wat duidelijk te merken is op de presentatie zelf. Ze is er vooral heel goed in om iedereen uit het forum tot zijn of haar recht te laten komen, de zaal bij de discussie te betrekken en daarbij het niveau van de discussie goed in de hand te houden. Ze zorgt als moderator voor een levendige, positieve sfeer. Alle presentaties waarin ik met haar heb samengewerkt werden door het publiek heel goed beoordeeld.”

Twee boekenpresentaties verzorgd:

“Het zwartste kind wordt nog steeds gediscrimineerd in een Antilliaans gezin”

Boekpresentatie van de roman ‘Zoutrif’ van Miriam Sluis. Interview met schrijfster, paneldiscussie met zaal. Verhaal over Curaçao en haar slavernijverleden maakt emoties los. Organisatie is in handen van het NINSEE (Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis).
Betrokken publiek maakt dat dit een gedenkwaardige avond wordt in de Amsterdamse Muiderkerk.

De andere boekpresentatie was van de roman ‘De Zwarte Lord’ van Hindoestaanse Rihana Jamaludin.

“Opvallend dat een Hindoestaanse schrijft over slavernijgeschiedenis van Suriname”

Weer een succesvolle samenwerking met NINSEE, tevens gastheer. Kundig panel met o.a. Aspha Bijnaar (NINSEE) en Ronald Bos (Nederlands Letterenfonds). Discussie over de rol van de zwarte vrouw in de geschiedenis. Hielden zwarte mensen zelf ook slaven en waarom? Mooie avond in bomvolle zaal met intelligente en bescheiden Rihana Jamaludin.