Mijn achtergrond

Bussum, 1971.

Met een Antilliaanse vader en een moeder geboren in Indonesië, ben ik een kind van twee culturen. Mijn opvoeding, taal en cultuur is de Nederlandse. Curaçao en de andere Caribisch Nederlandse eilanden zijn aanwezig, zeker in mijn werk. Spaans is mijn tweede taal, dat spreek ik vloeiend.

Ik ben ondernemer met een eigen bedrijf als programmamaker, gespreksleider en bedenker en organisator. Sinds kort geef ik ook workshops filmen op middelbare scholen. Radio en televisie maken heb ik 10 jaar gedaan bij de Wereldomroep. Als presentator en redacteur. Eerst bij educatieve omroep Teleac. Daar leerde ik het vak. Een ambacht met veel kanten: presenteren, schrijven en monteren van beeld en geluid.

Na mijn studies Spaans en Culturele Studies heb ik in het bedrijfsleven gewerkt. Een goede en nuttige leerschool bij AEGON waar ik op de Communicatie afdeling werkte. Ik zette een kritisch personeelsblad op en ontmoette er mijn man. Na anderhalf jaar besloot ik mijn passie te volgen: de journalistiek.

Dat bedrijfsleven kom ik nu weer volop tegen bij mijn rol als producent van documentaires. Ik pitch mijn idee bij bedrijven en overtuig ze om te investeren in mijn product. Met succes! In 2013 en 2015 heb ik eigen documentaire weten te produceren (mét sluitende begroting).

Ook verkeer ik in het zakenleven als producent, organisator en presentator van bijeenkomsten die in het teken staan van de relatie tussen Nederland en Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius. Bijvoorbeeld vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Zo combineer ik het persoonlijke met het professionele!