Workshops filmen middelbare school ArubaVan 3 tot 14 november heb ik samen met collega Mike Ho-Sam-Sooi workshops filmen gegeven op middelbare scholen op Aruba. We waren wij te gast op EPI, een soort MBO school bij de opleiding Hospitality & Management. Ook gaven we ‘s middags les op EPB Pariba in San Nicolas; een praktijkschool waar leerlingen behoefte hebben aan praktische vaardigheden. Dit doen wij op uitnodiging van het Ministerie van Algemene Zaken, Wetenschap, Innovatie en Duurzame Ontwikkeling en de Minister van Onderwijs & Gezin op Aruba.
De workshops zijn een initiatief van Stichting WeConnect.

Wat leren we de kinderen?
In een korte powerpoint vertellen we iets over: hoe schrijf je een filmscript? Hoe verdeel je dat onder in scènes? Hoe gebruik je een kleine camera om te filmen? Wat zijn de verschillende rollen in een filmploeg? Wat voor kleding en spulletjes heb je nodig? Hoe ga je om met licht en geluid? Hoe selecteer je geschikt materiaal uit wat je allemaal hebt opgenomen? Samen met een lokale editor monteren de leerlingen hun eigen korte film. Op vrijdag 14 november presenteert iedere groep het resultaat voor alle leerlingen.

Ervaring met de workshops op drie verschillende scholen op Curaçao leert: de kinderen zijn heel erg creatief! Ze kiezen zelf een thema waar de film over moet gaan. Dat varieert van pesten in de klas, vriendschap, trots zijn op jouw (ei)land, feestjes vieren, ontrouw en zelfs een moeder die haar hart aan haar zoon schenkt.

Stichting WeConnect laat de kleine camera’s achter op de school; zo kunnen de leraren en leerlingen een vervolg geven aan de workshops. Iedere leerling krijgt na afronding van de workshops een certificaat. Wij zijn ons ervan bewust dat het om kinderen gaat die niet zomaar een kans krijgen in het leven. Het is dankbaar om met dit project de kick-off te vormen van de naschoolse opvang!

 

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.