De Wonderboom, kunst van Capricorne

De documentaire die we gemaakt hebben over de Curaçaose kunstenaar José Maria Capricorne is 7 april 2013 in première gaat tijdens het 2e Curaçao International Filmfestival!
Verdere vertoningen:

16 augustus 2013: World Cinema Festival Amsterdam
29 augustus 2013: Cultura 24 op de Nederlandse televisie en via internet
21 september 2013: op expositie van Capricorne in galerie De Blauwe Meije
3 november 2013: BVN, de televisiezender voor Nederlanders in het buitenland.
Hier een voorproefje:

Ook hier foto’s tijdens de diverse shoots op Curaçao november 2012.

Docu Capricorne Docu Capricorne Docu Capricorne Docu Capricorne Docu Capricorne Docu Capricorne

De documentaire over José Maria Capricorne is tot stand gekomen mede met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

José Maria Capricorne (Curaçao, 1932). Hij is 80 jaar geworden op 25 december 2012. Een mooie aanleiding voor een mediaproductie over hem en zijn werk. Waarbij centraal staat: Emancipatie door Kunst. Kunst als middel om het zelfbewustzijn van de Curaçaoenaar te vergroten.

Zijn jeugd op Curaçao, zijn professionele vorming in Brazilië en Nederland, zijn visie op kunst en zijn strijd voor de erkenning van die kunst vormen elementen van de documentaire. Capricorne kan gezien worden als de nestor van de Curaçaose kunst. Hij richtte in de jaren zeventig de Kunstacademie op Curaçao op en heeft zich altijd ingezet voor cultuureducatie op de Antilliaanse eilanden.

Capricorne heeft een internationale naam en reputatie. Zijn schilderijen hangen in Japan, Duitsland, België, Frankrijk, Canada en natuurlijk op Curaçao en in Nederland.  Exposities zijn er vanaf de jaren zeventig. Hij werkt nog steeds elke dag in zijn atelier in Nijmegen.  Dit project is een van mijn werken in progress.

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.