Advies Journalist als ZZP-er

Omslag Boek

Omslag Boek

In dit recent verschenen boek ‘De Journalist als ZZP-er’ van Yolan Witterholt ben ik een van de journalisten die adviezen geeft over het ondernemerschap. Hoe kom je aan -en behoud je- klanten? Hoe bouw je een goed netwerk op? Wat zijn de do’s en don’ts van het zelfstandig bestaan? In mijn geval: heb veel kurkjes om op te drijven!

Ik ben wisselend: filmmaker, producent, PR-vrouw, fondsenwerver, programmamaker, workshopleider, dagvoorzitter en presentator. Wel met een niche: de connectie tussen Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Maar net zo lief presenteer ik een wijkbijeenkomst over meer groen op straat. Of zorg ik ervoor dat een boek mooi wordt gepresenteerd en interview ik de schrijver. Véél doen, doorzetten en je omringen door mensen die jouw kwaliteiten zien èn je iets gunnen.

Praktisch gezien brengt het ondernemerschap met zich mee: wees netjes en accuraat. Zorg dat je je (financiële) administratie op orde hebt. Doe elk kwartaal aangifte Omzetbelasting- in plaats van één keer per jaar. Zorg voor een goede urenregistratie. Wees zorgvuldig vooral naar mensen die jou hebben geholpen. Wees kortom, een goede ondernemer. En lever altijd de beste kwaliteit. Je bent je visitekaartje!

This entry was posted in Nieuws. Bookmark the permalink.